کانال چهارگوش

کانال چهارگوش از جمله مهم‌‌‌‌ترین تجهیزات انتقال هوای تهویه شده در سیستم‌‌های تهویه مطبوع است. این نوع کانال، نسل اول از کانال‌ها هستند. همان‌گونه که از نام این نوع کانال پیدا است، شکل ظاهری آنها چهارگوش است. کانال چهارگوش دارای استحکام و مقاومت بسیار بالایی است. این نوع کانال‌ها جزء مهم‌‌‌‌‌ترین اجزای تاسیساتی هستند. بدون حضور کانال، سیستم تهویه هوای مطبوع هم معنایی نخواهد داشت.

گالری تصاویر کانال چهارگوش

تصاویری از مراحل ساخت و تولید کانال چهارگوش

ابعاد کانال چهارگوش

این نوع کانال‌‌ها در ابعاد متنوعی تولید می‌شوند. همین امر باعث می‌شود که بتوان آن را در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار داد. کانال‌های چهارضلعی در هر اندازه‌ای که باشند، برای کار خاصی مناسب هستند. به عنوان مثال، کانال چهارگوشی که در یک واحد مسکونی کوچک استفاده می‌شود با کانالی که در یک کارخانه بزرگ استفاده می‌شود، ابعاد و اندازه یکسانی ندارد.

جنس کانال چهارضلعی

این نوع کانال از ورق گالوانیزه یا ورق آلومینیوم یا بعضی از جنس‌‌های دیگر درست می‌شود. اینکه از چه جنسی برای ساخت این نوع کانال‌‌ها استفاده شود، با توجه به کاربری این نوع کانال، همچنین بر اساس فضای مورد نظر و البته بر اساس بودجه مشتری متفاوت است.

روش اتصال کانال چهارضلعی

به منظور متصل کردن قطعات کانال، ماشینی از پیچ و مهره و گسکت نسوز یا نخ نسوز به عنوان هوابند استفاده می‌شود. در صورتی که سایز و ابعاد کانال چهارگوش پیش‌ساخته زیاد باشد و فاصله زیادی بین دو کنج کانال وجود داشته باشد، از گیره یا کلمپ برای متصل کردن قطعات این نوع کانال به یکدیگر استفاده می‌شود. به هر میزانی که در نصب و اتصال کانال چهارضلعی از اتصالات بیشتری استفاده کنید، محکم‌‌‌تر بسته می‌شود و امکان کندن و افتادن آن در هنگام باد و باران کمتر خواهد شد.

طریقه ساخت کانال چهارگوش

کانال چهارگوش به دو صورت دستی و ماشینی یا همان دستگاهی تولید می‌شود. در ادامه قصد داریم این دو روش ساخت این نوع کانال را شرح دهیم.

روش دستی

کانال‌‌های چهارضلعی می‌توانند به صورت دستی یا همان سنتی نیز تولید شوند. البته باید گفت تولید به این روش، از استانداردهای جهانی پیروی نخواهد کرد و خطاهای انسانی در تولید دستی این نوع کانال افزایش پیدا می‌کند. همچنین زمان ساخت در روش سنتی ساخت کانال چهارگوش بسیار بالا است و پرتی‌‌های ورقه‌‌های مورد استفاده خیلی زیاد خواهد بود که از نظر اقتصادی به هیچ عنوان به صرفه نیست.

روش ماشینی

با پیشرفت علم و تکنولوژی، دستگاه‌‌های متعددی به منظور ساخت انواع کانال ابداع شده‌اند. در کشور ایران نیز تعداد بسیار زیادی از این دستگاه‌‌ها وجود دارند و شرکت‌‌های زیادی به ساخت انواع کانال‌‌های چهارگوش می‌پردازند. مزیت استفاده از دستگاه و ماشین‌آلات برای ساخت کانال‌‌های چهارگوش، بالا رفتن سرعت عمل و دقت کار است. استفاده از دستگاه سبب می‌شود که مشکلات ساخت دستی کانال به کمترین میزان ممکن برسد. این نوع دستگاه‌‌ها توانایی این را دارند که کانال‌‌ها را در ابعاد و اندازه‌‌های مختلف تولید نمایند. دو روش عمده تولید کانال چهارگوش با استفاده از دستگاه، روش‌‌های تی دی سی (TDC) و تی دی اف (TDF) هستند. در هر دو روش به منظور دوخت کانال از دستگاه زیپر استفاده می‌شود.

کاربرد کانال چهارگوش

از جمله رایج‌‌‌‌ترین کاربردهای کانال چهارگوشه، استفاده از آن‌‌ها در پروژه‌‌های ساختمانی، مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و سایر پروژه‌‌های ساخت‌وساز است. از این نوع کانال، عموما به منظور انتقال هوای تهویه شده از دستگاه‌‌های داکت اسپلیت و داکت فن کویل و یونیت هیتر و کولر‌‌های آبی، دستگاه‌‌های هواساز، ایر واشر و… استفاده می‌شود.
در سیستم‌‌های کم‌فشار، از کانال چهارضلعی به منظور تهویه هوا بیشتر استفاده می‌شود. همچنین در صورتی که تمایل داشته باشید، می‌توانید از این نوع کانال‌‌ها در درون دیوار هم استفاده کنید. در واقع استفاده از این نوع کانال‌‌ها در درون دیوار باعث می‌شود که فضای دیگری از ساختمان اشغال نشود.

اتصالات کانال چهارگوش

باتوجه به پروژه‌ای که قرار است از کانال چهارضلعی در آن استفاده شود، اتصالات متفاوتی برای نصب کانال چهارگوش به کار می‌رود. این دسته از اتصالات در جاهای مختلفی از کانال قرار می‌گیرند و با توجه به نیازی که به کانال وجود دارد، تعداد آن‌ها کم و زیاد می‌شود.

اتصالات این نوع کانال عبارت‌اند از:
1. انواع سه‌راهی‌ها؛
2. انواع چهارراهی‌ها؛
3. انواع زانویی؛
4. انواع تبدیل‌ها؛
5. شلواره؛
6. گسکت؛
7. رابط؛
8. بست؛
9. ساپورت؛
10. دمپر؛
11. دریچه؛
12. هود.

انواع مختلف کانال چهارگوش


کانال چهارضلعی در دو مدل «فلنچی» و «بند کشویی» تولید شده و به بازار عرضه می‌گردد. همچنین با توجه به جنس‌‌‌های مختلف آلومینیوم، گالوانیزه، عایق و… استفاده شده در ساخت این نوع کانال، می‌توان آن را در انواع زیر دسته‌بندی کرد:
1. کانال چهارگوش آلومینیومی؛
2. کانال چهارضلعی گالوانیزه‌ای؛
3. کانال چهارگوش عایق؛
4. و …

مزایای کانال چهارگوش

کانال چهارضلعی دارای مزایای فراوانی است و به همین دلیل استفاده از آن در کاربردهای مختلف رایج شده است. مزایای کانال چهارگوش عبارت‌اند از:
1. مزیت اصلی کانال چهارضلعی، انعطاف‌پذیری بسیار بالای آن است. به همین دلیل است که در فضاهای محدود هم امکان استفاده از آن وجود دارد.
2. در مواردی که محدودیت‌‌هایی در دسترسی و همچنین در ارتفاع نصب وجود دارد، استفاده از کانال چهارگوش توصیه می‌شود.
3. اگر احتمال تداخل کانال هوا با تاسیسات ساختمان وجود داشته باشد، استفاده از کانال چهارضلعی توصیه می‌شود.
4. هزینه تولید کانال چهارگوش نسبت به بسیاری از انواع کانال دیگر به‌صرفه‌‌‌تر است. البته به این نکته هم باید اشاره کنیم که روش تولید صنعتی و ماشینی کانال چهارضلعی است که از لحاظ اقتصادی به‌صرفه است و روش تولید سنتی آن خیلی از لحاظ اقتصادی توصیه‌ نمی‌شود.
5. ابزار‌‌های ساخت کانال چهارگوش ارزان‌قیمت هستند و به‌راحتی قابل دسترس می‌باشند. ساخت کانال چهارضلعی هم نیاز به دانش و مهارت خاصی ندارد و هر فردی تنها با کمی حوصله و تجربه می‌تواند اقدام به ساخت این نوع کانال کند.
6. یک مزیت دیگر کانال چهارگوش، سادگی طراحی و ظاهر آن است.

معایب کانال چهارگوش

با وجود اینکه کانال چهارضلعی دارای مزایای زیادی است و امکان استفاده از آن برای کاربردهای مختلف وجود دارد، این نوع کانال خالی از عیب هم نیست. البته بیشتر معایبی که برای کانال چهارضلعی وجود دارد، در مورد کانال‌‌های چهارگوش ساخته شده از ورق گالوانیزه نامرغوب است. معایب کانال چهارضلعی در ادامه آمده است:

1. بعضی از انواع کانال‌‌های چهارضلعی، ازجمله کانال چهارضلعی تولید شده از ورق گالوانیزه نامرغوب، در برابر رطوبت مقاومت خوبی ندارد و به‌راحتی دچار زنگ‌زدگی می‌شود.
2. کانال‌‌های چهارگوشی که از ورق گالوانیزه نامرغوب ساخته می‌شوند، خاصیت آنتی‌باکتریالی ندارند.
3. در صورتی که عایق کانال چهارگوش از جنس پشم‌شیشه یا پشم‌سنگ باشد، برای سلامتی انسان می‌تواند مضر باشد.
4. کانال‌‌های چهارگوش تولید شده از ورق گالوانیزه فضای زیادی را اشغال می‌کنند. با توجه به محدودیت فضا در ساختمان‌‌های امروزی، می‌تواند عیب بزرگی برای کانال چهارضلعی محسوب شود.
5. کانال‌‌های چهارگوش تولید شده از ورق گالوانیزه از لحاظ وزن هم شرایط خوبی ندارند و حمل‌ونقل آن‌ها کار ساده‌ای نیست.
6. آلودگی صوتی تولید شده توسط این نوع کانال‌‌ها هم زیاد است و بسیاری از افراد به همین دلیل به سمت استفاده از این نوع کانال‌ نمی‌روند.

از متخصصان تهویه‌سازان رایگان قیمت بگیرید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

ویژگی‌‌های کانال ۴ گوش


کانال‌‌های مختلف معمولا دارای یک‌سری از ویژگی‌‌های مشترک هستند؛ به عنوان مثال کانال چهارگوش با کانال گرد در بسیاری از ویژگی‌‌ها یکسان است، ولی با وجود این، تفاوت‌‌هایی نیز در ویژگی‌‌های انواع کانال‌‌ها وجود دارد. ویژگی‌‌های کانال 4 گوش عبارت‌اند از:

1. ضخامت ورقه‌‌های کانال 4 گوش


اولین ویژگی که باید در مورد کانال چهارگوش به آن اشاره کنیم، ضخامت ورقه‌‌های مورد استفاده به منظور ساخت این نوع کانال است. ضخامت ورقه‌‌ها به فشار هوایی که درون کانال جریان دارد، بستگی خواهند داشت. به هر اندازه که میزان فشار بالاتر باشد، باید ضخامت ورق نیز به همان تناسب افزایش پیدا کند. همچنین سرعت عبوری هوا و ابعاد کانال نیز رابطه‌‌های مستقیمی با ضخامت ورقه‌‌های مورد استفاده در ساخت کانال چهارضلعی دارند. به عنوان مثال، کانالی را که دارای ابعاد بزرگی باشد،‌ نمی‌توان با ورقه‌‌های نازک تولید کرد.

2. میزان نشتی کانال 4 گوش


ویژگی دیگر این کانال‌‌ها میزان نشتی آن‌ها است که نباید از پنج درصد بالاتر باشد. فراموش نکنید که به منظور ساخت این نوع کانال، باید تمام اجزای کانال مطابق با استانداردهای موجود باشد.

3. ظاهر کانال 4 گوش


ویژگی دیگر این نوع کانال‌‌ها هم شکل ظاهری آن‌‌ها است. در واقع بارزترین ویژگی آن‌‌ها نیز همین ویژگی است. چهارگوش بودن، اصلی‌‌‌‌ترین خصوصیت این نوع کانال است.

قیمت کانال چهارگوش


نمی‌توانیم قیمت دقیقی برای کانال چهارگوش عنوان کنیم؛ چرا که عوامل متعددی در قیمت این نوع کانال تأثیرگذار هستند. اولین عامل تأثیرگذار در قیمت کانال چهارگوش، تورم موجود در جامعه است. بدیهی است که با افزایش قیمت‌‌هایی که در انواع کالاها مشاهده می‌شود، قیمت کانال چهارگوش هم از این افزایش قیمت بی‌نصیب نخواهد بود. عوامل مؤثر در قیمت کانال چهارگوش در ادامه آمده است:
1. نوع کاربری کانال چهارضلعی بر قیمت آن تأثیر مستقیمی دارد.
2. متراژ فضایی که قرار است از این نوع کانال در آن استفاده شود، در قیمت آن تأثیرگذار است و رابطه مستقیمی با آن دارد.
3. ضخامت ورق‌‌های مورد استفاده در ساخت کانال چهارضلعی هم تأثیر بسیار زیادی بر قیمت آن دارند. بدیهی است که هرچقدر ضخامت ورق‌‌ها بیشتر باشد، قیمت کانال چهارگوش هم به همان تناسب افزایش پیدا خواهد کرد.
4. نوع عایق کانال، عامل تأثیرگذار دیگری در قیمت کانال چهارگوش است. به هر میزان که از عایق قوی‌تری در ساخت این نوع کانال استفاده شده باشد، قیمت کانال هم به همان تناسب بیشتر خواهد بود.
5. نوع اتصالات و تعداد اتصالات به کار رفته در نصب کانال نیز باعث می‌شود که قیمت کانال چهارگوش افزایش پیدا کند.
6. متریال به کار رفته در ساخت کانال هم تاثیر بسزایی در قیمت آن دارد. بدیهی است که هرچقدر که جنس باکیفیت‌‌‌تر و گران‌تری در ساخت این نوع کانال استفاده شود، قیمت کانال چهارگوش هم به همان تناسب افزایش پیدا خواهد کرد.
7. سایز و ابعاد کانالی که قرار است ساخته شود هم تأثیر بسیار زیادی بر روی قیمت آن دارد. کانال‌‌های بزرگ‌تر، قیمت بیشتری خواهند داشت.

راهنمای خرید

اگر به دنبال کسب اطلاعات دقیق‌‌‌تر درباره کانال چهارگوش هستید، یا اینکه برای پیاده‌سازی پروژه خود نیاز به خرید کانال چهارگوش پیدا کرده‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان شرکت تهویه‌سازان صنعت‌کار در ارتباط باشید. شرکت تهویه‌سازان صنعت‌کار به عنوان پیشگام در زمینه تولید و عرضه کانال‌‌های چهارگوش، سالیان طولانی است که فعالیت می‌کند.

متریال به کار رفته در ساخت کانال‌‌های چهارضلعی ساخته شده در شرکت تهویه‌سازان صنعت‌کار از کیفیت بالایی برخوردار هستند و با قیمت بسیار رقابتی و مقرون‌به‌صرفه به مشتریان عزیز ارائه می‌شوند. تنها کافی است با شماره تلفن‌‌های ۰۹۱۲۶۹۸۴۲۷۸، ۰۹۱۲۶۷۰۷۲۳۲ و ۶۶۰۱۴۰۷۰ -۰۲۱ تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما در زمینه خرید کانال چهارگوش، متناسب با پروژه شما راهنمایی نمایند.

سوالات متداول

این کانال‌ها از ورق گالوانیزه یا ورق آلومینیوم یا بعضی از جنس‌‌های دیگر درست می‌شود.

برای اتصال قطعات کانال ماشینی از پیچ و مهره و گسکت نسوز یا نخ نسوز به عنوان هوابند استفاده می‌شود. در صورتی که سایز و ابعاد کانال چهارگوش پیش‌ساخته زیاد باشد و فاصله زیادی بین دو کنج کانال وجود داشته باشد، از گیره یا کلمپ برای متصل کردن قطعات این نوع کانال به یکدیگر استفاده می‌شود.

ازجمله رایج‌‌‌‌ترین کاربردهای کانال چهارگوشه، استفاده از آن‌‌ها در پروژه‌‌های ساختمانی، مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و سایر پروژه‌‌های ساخت‌وساز است. از این نوع کانال، عموما به منظور انتقال هوای تهویه شده از دستگاه‌‌های داکت اسپلیت و داکت فن کویل و یونیت هیتر و کولر‌‌های آبی، دستگاه‌‌های هواساز، ایر واشر و… استفاده می‌شود.

کانال چهارضلعی در دو مدل «فلنچی» و «بند کشویی» تولید شده و به بازار عرضه می‌گردد. همچنین با توجه به جنس‌‌‌های مختلف آلومینیوم، گالوانیزه، عایق و… استفاده شده در ساخت این نوع کانال، می‌توان آن را در انواع زیر دسته‌بندی کرد:
۱. کانال چهارگوش آلومینیومی؛
۲. کانال چهارضلعی گالوانیزه‌ای؛
۳. کانال چهارگوش عایق؛
۴. و…

1. مزیت اصلی کانال چهارضلعی، انعطاف‌پذیری بسیار بالای آن است.
۲. در مواردی که محدودیت‌‌هایی در دسترسی و همچنین در ارتفاع نصب وجود دارد، استفاده از کانال چهارگوش توصیه می‌شود.
۳. اگر احتمال تداخل کانال هوا با تاسیسات ساختمان وجود داشته باشد، استفاده از کانال چهارضلعی توصیه می‌شود.
۴. هزینه تولید کانال چهارگوش نسبت به بسیاری از انواع کانال دیگر به‌صرفه‌‌‌تر است.
۵. ابزار‌‌های ساخت کانال چهارگوش ارزان‌قیمت هستند و به‌راحتی قابل دسترس می‌باشند.
۶. یک مزیت دیگر کانال چهارگوش، سادگی طراحی و ظاهر آن است.

پیمایش به بالا
لوگوی کوچک دوربری شده تهویه سازان صنعت کار مجری هواکش صنعتی
لطفا مشخصات تماس خود را وارد کنید تا مشاوران ما در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس بگیرند.