انواع فیلتر هود آزمایشگاهی

انواع فیلتر هود آزمایشگاهی

در این مقاله، انواع فیلتر هود آزمایشگاهی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نوع فیلتر مورد نیاز برای یک هود آزمایشگاهی خاص به نوع آلاینده هایی که باید از بین ببرد بستگی دارد.

فیلتر هود آزمایشگاهی چیست؟

فیلتر هود آزمایشگاهی صفحه‌ای است که در هود آزمایشگاهی قرار می‌گیرد تا آلاینده‌ها را از هوا خارج کند. آلاینده‌ها می‌توانند شامل ذرات معلق مانند گرد و غبار، باکتری‌ها و ویروس‌ها و همچنین گازها و بخارات باشند. فیلترها برای محافظت از پرسنل آزمایشگاهی از قرار گرفتن در معرض این آلاینده‌ها که می‌توانند مضر یا حتی کشنده باشند، ضروری هستند.

انواع فیلتر هود آزمایشگاهی

دو نوع اصلی فیلتر هود آزمایشگاهی وجود دارد؛ فیلترهای هپا (High-Efficiency Particulate Air) و فیلترهای کربن فعال. در ادامه، انواع فیلتر هود آزمایشگاهی توضیح می دهیم. هر یک از این هودها را می توانید از تهویه سازان صنعت کار خریداری نمایید. انواع هودها با بالاترین کیفیت ممکن در این شرکت تولید شده و با قیمت مناسب به فروش می رسند.

فیلتر هود آزمایشگاهی

فیلترهای هپا

فیلترهای هپا (High-Efficiency Particulate Air) یکی از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی هستند. آن ها ذرات معلق در هوا (آئروسل ها) مانند میکروارگانیسم ها، گرد و غبار و دود را از بین می برند و برای محافظت از پرسنل آزمایشگاهی از قرار گرفتن در معرض این آلاینده ها که می توانند مضر یا حتی کشنده باشند، ضروری هستند. مشخصات فیلترهای هپا عبارتند از:

  1. بازده: فیلترهای هپا حداقل 99.97 درصد ذرات با اندازه 0.3 میکرون یا بزرگ تر را از بین می برند.
  2. جنس: از یک شبکه متراکم از فیبرهای ریز ساخته شده اند.
  3. کاربرد: در هودهای لامینار و میکروبی برای محافظت از نمونه ها و پرسنل آزمایشگاهی استفاده می شوند.

مزایای استفاده از فیلترهای هپا

  1. محافظت از پرسنل آزمایشگاهی؛ با حذف ذرات معلق در هوا از جمله میکروارگانیسم های مضر، خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.
  2. محافظت از نمونه ها؛ از آلودگی نمونه ها توسط ذرات معلق در هوا جلوگیری می کند.
  3. ایجاد محیطی تمیز؛ با حذف گرد و غبار و سایر ذرات معلق در هوا، به ایجاد محیطی تمیز و عاری از آلاینده ها در آزمایشگاه کمک می کند.

فیلتر هود آزمایشگاهی

فیلترهای کربن فعال

فیلترهای کربن فعال هم یکی از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی هستند که برای حذف بوها و گازها از هوا استفاده می شوند. آن ها برای محافظت از پرسنل آزمایشگاهی در برابر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر، دود و سایر آلاینده های گازی ضروری می باشند.

عملکرد

فیلترهای کربن فعال از دانه های کربن فعال ساخته شده اند که دارای سطح بالایی از تخلخل هستند. بوها و گازها به ذرات کربن می چسبند و از هوا خارج می شوند.

کاربرد

فیلترهای کربن فعال در هودهای آزمایشگاهی برای طیف وسیعی از کاربردها استفاده می شوند، از جمله:

  1. شیمی؛ برای حذف بخارات شیمیایی مانند اسیدها، بازها و حلال ها.
  2. بیولوژی؛ برای حذف بوها و گازهای حاصل از کشت سلولی و آزمایش های میکروبیولوژی.
  3. پزشکی؛ برای حذف بوها و گازهای حاصل از فرآیندهای پزشکی مانند جراحی و بیهوشی.
  4. صنعت؛ برای حذف بوها و گازهای حاصل از فرآیندهای صنعتی مانند نقاشی و چاپ.

مزایا

  1. بسیار موثر در حذف بوها و گازها
  2. دارای ظرفیت جذب بالا
  3. قابل استفاده برای طیف وسیعی از آلاینده ها
  4. نسبتاً ارزان

معایب

  1. نیاز به تعویض منظم دارد
  2. می تواند توسط رطوبت اشباع شود
  3. ممکن است برای برخی از آلاینده ها مناسب نباشد.

استفاده از هر دو نوع هود

برخی از هودهای آزمایشگاهی از هر دو مورد از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی استفاده می کنند. فیلتر هپا ذرات معلق در هوا را از بین می برد و فیلتر کربن فعال بوها و گازها را از بین می برد. این نوع هودها برای محافظت از پرسنل آزمایشگاه در برابر طیف وسیعی از آلاینده ها ایده آل هستند.

سایر فیلترهای هود آزمایشگاهی

علاوه بر فیلترهای هپا و کربن فعال، موارد دیگری از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی نیز وجود دارد که در ادامه، آن ها را بررسی می کنیم:

فیلترهای پیش فیلتر

فیلترهای پیش فیلتر اولین خط دفاع در برابر آلاینده ها هستند. آن ها ذرات بزرگ مانند گرد و غبار، مو و پوسته را از هوا به دام می اندازند و از گرفتگی فیلترهای اصلی هود مانند فیلترهای HEPA و کربن فعال جلوگیری می کنند. این امر به افزایش عمر فیلترهای اصلی و کارآمدتر کارکرد هود کمک می کند. دو نوع اصلی فیلتر پیش فیلتر وجود دارد:

  • فیلترهای فلزی از یک صفحه فلزی مشبک ساخته شده اند که ذرات را به دام می اندازد. آنها قابل شستشو و استفاده مجدد هستند.
  • فیلترهای پارچه ای از یک لایه پارچه ضخیم ساخته شده اند که ذرات را به دام می اندازد. آنها یک بار مصرف هستند و باید به طور منظم تعویض شوند.

فیلترهای پیش فیلتر باید به طور منظم بررسی و تمیز یا تعویض شوند تا کارآمد بمانند. فرکانس تمیز کردن یا تعویض آن ها به میزان استفاده از هود و مقدار گرد و غبار و سایر آلاینده های موجود در هوا بستگی دارد.

از متخصصان تهویه‌سازان رایگان قیمت بگیرید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

فیلترهای گازهای اسیدی

فیلترهای گازهای اسیدی هم از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی هستند که برای حذف گازها و بخارات اسیدی از هوا استفاده می‌ شوند. آن ها برای محافظت از پرسنل آزمایشگاهی در برابر قرار گرفتن در معرض اسیدها که می تواند باعث تحریک چشم، پوست و سیستم تنفسی شود، ضروری هستند. دو نوع اصلی فیلتر گازهای اسیدی وجود دارد:

  1. فیلترهای قلیایی حاوی موادی هستند، که با اسیدها واکنش نشان می دهند و آن ها را خنثی می کنند، مانند بیکربنات سدیم یا هیدروکسید سدیم.
  2. فیلترهای جذب کننده حاوی موادی هستند که اسیدها را به دام می اندازند، مانند زغال فعال یا سولفید روی.

فیلترهای قلیایی برای استفاده با سطوح پایین گازها و بخارات اسیدی مناسب هستند. آن ها باید به طور منظم تعویض شوند تا از اشباع شدن و بی اثر شدن آن ها جلوگیری شود. از سوی دیگر فیلترهای جاذب برای استفاده با سطوح بالای گازها و بخارات اسیدی مناسب هستند. آن ها نیازی به تعویض مکرر ندارند و می توانند برای چندین سال عمر کنند.

هنگام انتخاب فیلتر گازهای اسیدی، مهم است که نوع و سطح گازها و بخارات اسیدی موجود در آزمایشگاه را در نظر بگیرید. همچنین مهم است که فیلتری را انتخاب کنید که با هود آزمایشگاهی سازگار باشد.

فیلترهای قلیایی

فیلترهای قلیایی نیز یکی از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی هستند که برای حذف گازها و بخارات قلیایی از هوا استفاده می‌ شوند. آن ها برای محافظت از پرسنل آزمایشگاهی در برابر قرار گرفتن در معرض مواد قلیایی که می تواند باعث تحریک چشم، پوست و سیستم تنفسی شود، ضروری هستند. دو نوع اصلی فیلتر قلیایی وجود دارد:

  • فیلترهای اسیدی حاوی موادی هستند که با قلیایی ها واکنش نشان می دهند و آن ها را خنثی می کنند، مانند اسید هیدروکلریک یا اسید سولفوریک.
  • فیلترهای جذب کننده حاوی موادی هستند که قلیایی ها را به دام می اندازند، مانند زغال فعال یا سولفید روی.

فیلترهای بخارات جیوه

فیلترهای هود آزمایشگاهی بخارات جیوه برای حذف بخارات جیوه از هوا استفاده می شوند. آن ها برای محافظت از پرسنل آزمایشگاهی در برابر مسمومیت با جیوه که می تواند منجر به مشکلات تنفسی، عصبی و کلیوی شود، ضروری هستند. کاربردهای هود بازویی آزمایشگاهی زیاد است.

هود بازویی آزمایشگاهی که به هود مفصلی نیز معروف است، نوعی هود تهویه موضعی است که برای جذب و حذف آلاینده های هوا در محیط آزمایشگاه استفاده می شود. این هودها از یک بازوی متحرک و یک کلاهک تشکیل شده اند که می توان آن ها را در جهات مختلف تنظیم کرد تا آلاینده ها را به طور موثر از محل کار کاربر دور کنند. فیلتر هود بازویی باید به طور مرتب تعویض گردد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.

دو نوع اصلی فیلتر هود آزمایشگاهی بخارات جیوه وجود دارد:

  1. فیلترهای جذب کننده حاوی موادی هستند، که به جیوه متصل می شوند، مانند زغال فعال یا سولفید روی.
  2. فیلترهای کاتالیزوری، از یک کاتالیزور برای تبدیل بخارات جیوه، به شکل غیر سمی جیوه عنصری استفاده می کنند.

فیلترهای جذب کننده برای استفاده با سطوح پایین بخارات جیوه مناسب هستند. آن ها باید به طور منظم تعویض شوند تا از اشباع شدن و بی اثر شدن آن ها جلوگیری شود. از سوی دیگر فیلترهای کاتالیزوری برای استفاده با سطوح بالای بخارات جیوه مناسب هستند. آن ها نیازی به تعویض مکرر ندارند و می توانند برای چندین سال عمر کنند.

نکاتی برای استفاده از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی

در اینجا چند نکته برای استفاده از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی آورده شده است. با پیروی از این نکات، می توانید به اطمینان از اینکه هود آزمایشگاهی شما بخارات جیوه را به طور موثر از بین می برد و پرسنل آزمایشگاه شما را از مسمومیت با جیوه محافظت می کند، کمک کنید.

قبل از استفاده

  • همیشه قبل از استفاده از هود، فیلتر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سالم و بدون آسیب است. به دنبال پارگی، سوراخ یا هرگونه نقص دیگری باشید.
  • اطمینان حاصل کنید که هر کدام از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی به درستی در هود نصب شده است. دستور العمل های سازنده را نیز برای نصب صحیح دنبال کنید.
  • در هر نوع هودی باید از فیلتر مناسب استفاده کنید؛ به عنوان مثال هود بازویی نیاز به نوع خاصی فیلتر دارد.

در حین استفاده

  1. از هود فقط برای کارهایی استفاده کنید که برای آن طراحی شده است و برای تهویه مواد شیمیایی یا فرآیندهای خطرناک که می توانند به فیلتر آسیب برسانند استفاده نکنید.
  2. سرعت هوا را در هود آزمایشگاهی تنظیم کنید. سرعت هوا باید به اندازه ای باشد که ذرات و گازها را به طور موثر از بین ببرد، اما نه آنقدر زیاد که باعث ایجاد آشفتگی در داخل هود شود.
  3. هنگامی که از هود استفاده نمی کنید، درب آن را ببندید. این کار از ورود آلاینده ها به داخل هود و آلودگی محیط آزمایشگاه جلوگیری می کند.

نگهداری

  • فیلتر را طبق دستور العمل سازنده تعویض کنید. فرکانس تعویض فیلتر به نوع فیلتر، میزان استفاده از هود و نوع آلاینده هایی که از بین می برد بستگی دارد.
  • هنگام تعویض فیلتر، از دستکش و ماسک استفاده کنید. این کار از قرار گرفتن در معرض آلاینده های موجود در فیلتر استفاده شده جلوگیری می کند.
  • هر یک از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی استفاده شده را به درستی دفع کنید. فیلترهای استفاده شده ممکن است حاوی مواد خطرناکی باشند و باید مطابق با مقررات محلی دفع شوند.

نکات کلی

  1. در صورت مشاهده هرگونه نقص در فیلتر، بلافاصله آن را تعویض کنید.
  2. هرگز از فیلترهای آسیب دیده یا فرسوده استفاده نکنید.
  3. سوابق تعویض فیلتر را نگه دارید. این کار به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که فیلترها به طور منظم تعویض می شوند.
  4. پرسنل آزمایشگاهی را در مورد نحوه صحیح استفاده و نگهداری از انواع فیلتر هود آزمایشگاهی آموزش دهید.

در این مقاله، به بررسی انواع فیلتر هود آزمایشگاهی پرداخته شده است، که شامل فیلترهای هپا، کربن فعال و دیگر انواع فیلترهای تخصصی می‌باشد. انتخاب نوع فیلتر مناسب بستگی به نوع آلاینده‌های موجود در محیط آزمایشگاهی دارد. به عنوان نمونه، فیلترهای هپا برای حذف ذرات معلق و فیلترهای کربن فعال برای حذف گازها و بوها مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران تهویه سازان صنعت کار، بهترین سازنده هود بازویی، تماس بگیرید و از مشاوره رایگان استفاده کنید.

چقدر این محتوا براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیازات: 2

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
لوگوی کوچک دوربری شده تهویه سازان صنعت کار مجری هواکش صنعتی
لطفا مشخصات تماس خود را وارد کنید تا مشاوران ما در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس بگیرند.