کارگر در حال نصب فلاشینگ نما

نکات اصلی نصب فلاشینگ نما (هرآنچه قبل از نصب، باید بدانید.)

در این مقاله قصد داریم نکات مهم نصب فلاشینگ نما را مورد نقد و بررسی قرار دهیم؛ ولی قبل از آن، باید با مفهوم این اصطلاح آشنا شوید و بدانید که چه کاربردی دارد و در چه جاهایی باید نصب شود.

مفهوم و کاربرد فلاشینگ نما

اگر قصد اجرای نمای ساختمان را داشته باشید، به منظور جلوگیری از نفوذ آب باران بر روی نما یا پشت آن، نصب فلاشینگ نما یک راهکار بسیار مناسب است. نفوذ آب باران بر روی نما یا پشت آن‌ می‌تواند موجب فرسودگی بنای ساختمان یا کثیف شدن نمای ساختمان شود؛ همچنین استفاده از فلاشینگ ساختمان، راهکاری برای سبک سازی بنا است. بنابراین اگر بخواهیم به صورت ساده، کاربرد نصب فلاشینگ نما را توضیح دهیم، باید بگوییم که این کار باعث جلوگیری از رسیدن آب به نمای ساختمان‌ می‌شود.

البته به جز استفاده از این مصالح، از چند راهکار دیگر نیز‌ می‌توان به منظور جلوگیری از رسیدن آب به نمای ساختمان استفاده کرد؛ این راهکارها عبارت هستند از «استفاده از چسب آب‌بندی» و «استفاده از سنگ درپوش». البته نصب فلاشینگ نما چه از لحاظ زیبایی و چه از لحاظ کیفیت، گزینه بهتری نسبت به راهکارهای دیگر است. نصب فلاشینگ نما در جاهایی مانند لبه دیوار پشت‌بام، بالکن و حیاط مناسب است.

دلایل اهمیت نصب فلاشینگ نما

تا اینجا با مفهوم فلاشینگ نما آشنا شدیم و فهمیدیم که نصب فلاشینگ ساختمان، کاربرد زیادی در ساختمان‌‌های مختلف دارد. در این قسمت از مقاله قصد داریم، دلایل اهمیت نصب فلاشینگ نما را به صورت دقیق‌‌تر بررسی کنیم. بدیهی است که نصب فلاشینگ نمای ساختمان باید به نحوی باشد که نیازها و انتظارات سازنده ساختمان را برآورده کند. بنابراین ابتدا باید دلایل اهمیت نصب فلاشینگ نما مشخص شود تا اهداف سازنده ساختمان از این کار دانسته شود. دلایل اهمیت نصب این محصول عبارت هستند از:

1. پیشگیری از نفوذ آب به دیوارهای ساختمان و جلوگیری از شسته شدن ملات موجود در زیر آجر نما و لق شدن‌ آن‌ها در نماهای آجری.

2. زیبا کردن نمای ساختمان.

3. جلوگیری از نفوذ گرد و غبار به سقف ساختمان‌های شیروانی و سوله‌ها.

روش نصب فلاشینگ نما

نصب فلاشینگ نما کار خیلی سختی نیست. در واقع تنها بایستی دو کار برای نصب فلاشینگ نما صورت پذیرد؛ کار اول، متصل کردن ورق‌‌ها به همدیگر است و کار دوم هم نصب فلاشینگ نما به ساختمان در مکان معین‌ است. در ادامه با نکات مربوط به هر دو کار آشنا خواهید شد.

نکات مربوط به متصل کردن ورق‌ها به یکدیگر

وقتی که نمای ساختمان به صورت کامل اجرا‌ می‌شود، مرحله نصب فلاشینگ نما فرامی‌رسد. به منظور نصب فلاشینگ نما ابتدا باید ورق‌‌ها را در اندازه‌‌های مناسب برش دهید و سپس‌ آن‌ها را به همدیگر جوش بدهید. بدیهی است که اگر ورق‌‌ها در اندازه‌‌های صحیح نباشند، کل کار نصب فلاشینگ نما با مشکل مواجه خواهد شد. برش دادن ورق‌‌های فلاشینگ نیز باید با دقت تمام صورت پذیرد تا بعداً به‌هیچ‌عنوان قطعات مختلف از همدیگر جدا نشوند.

پس از اینکه قطعات مختلف فلاشینگ به هم جوش داده شدند، باید با دقت و ظرافت خاصی رنگ‌آمیزی بر روی‌ آن‌ها صورت پذیرد تا قسمت‌های جوش خورده ‌به‌هیچ‌عنوان معلوم نباشند. همچنین آب‌بندی مناسبی هم در این قسمت‌‌ها باید صورت پذیرد تا بعداً با مشکلات متعددی مواجه نشوید.

نکات مربوط به متصل کردن فلاشینگ نما به ساختمان

در هنگام اتصال فلاشینگ به ساختمان باید به این نکته دقت کنید که متناسب با قسمتی از ساختمان که قرار است، فلاشینگ روی آن نصب شود، حالت‌های مختلفی برای نصب آن وجود دارد. سه حالت متصل کردن فلاشینگ نما به ساختمان عبارت هستند از:

1. جوش دادن به میل‌گرد؛

2. متصل کردن پیچ و رول پلاک؛

3. جوش دادن به زیرسازی.

جوش دادن به میل‌گرد

در این حالت ابتدا باید به کمک دریل، یک‌سری سوراخ درست کنید و بعد از آن میل‌گرد را در آن سوراخ‌‌ها تعبیه نمایید. بدیهی است که باید میل‌گردها را به خوبی بکوبید تا درون دیوار قرار بگیرند و به راحتی جدا نشوند. بعد از این مرحله، ورق‌‌های فلاشینگ نما را باید در مکان مورد نظر خود قرار دهید و نقطه‌‌های اتصال‌ آن‌ها با میل‌گرد را به‌خوبی جوش بدهید.

متصل کردن با پیچ و رول‌پلاک

یکی از روش‌‌های نصب فلاشینگ به نمای ساختمان، استفاده از پیچ‌‌ها و رول‌پلاک‌‌ها است. با این روش‌‌ها شما‌ می‌توانید به‌سادگی فلاشینگ نما را به نمای ساختمان وصل کنید. از این روش، امروزه استفاده خیلی کمی‌ می‌شود و چندان رایج نیست.

جوش دادن به زیرسازی

یک روش برای متصل کردن فلاشینگ نما به نمای ساختمان این است که ابتدا زیرسازی فلزی بر روی نمای ساختمان صورت پذیرد و میان‌ آن‌ها پر از ملات شود. بعد از آن ورق‌های فلاشینگ نما به این زیرسازی، جوش داده شود.

فواید فلاشینگ نما

فلاشینگ نما فواید بسیار زیادی را به دنبال دارد و همین فواید باعث شده است، استفاده از آن در بناهای مختلف، روزبه‌روز در حال گسترش باشد. امروزه همه بناهایی که بر روی‌ آن‌ها نما وجود دارد، دارای فلاشینگ نما هستند، وگرنه آن بناها ناقص خواهند بود. فواید فلاشینگ نما عبارت‌اند از:

1. فلاشینگ نما باعث زیباتر کردن هرچه بیشتر نمای ساختمان‌ می‌شود.

2. فلاشینگ نما باعث پیشگیری از خراب شدن نمای ساختمان در لبه دیوار یا در تراس‌ها و بالکن‌ها و پنجره‌‌ها‌ می‌شود.

3. فلاشینگ نما، درزهای اتصال موجود در نمای ساختمان را به صورت کامل‌ می‌پوشاند.

4. فلاشینگ نما، اجازه نفوذ باد به زیر سقف شیروانی را‌ نمی‌دهد.

5. فلاشینگ نما به عنوان عایق مناسبی برای رطوبت و صوت در درزهای ساختمان کار‌ می‌کند. این موضوع در ساختمان‌‌هایی که از ساندویچ پنل‌ ها برای ساخت‌ آن‌ها استفاده شده است، اهمیت بیشتری پیدا‌ می‌کند.

نکات مهم نصب فلاشینگ نما

در هنگام نصب فلاشینگ نما باید به یک‌سری از نکات توجه شود تا خروجی کار، هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ کیفیت در سطح مناسبی قرار داشته باشد. برخی از نکات مهم نصب فلاشینگ نما عبارت‌اند از:

1. صاف کردن سطح زیر فلاشینگ نما

حتماً باید قبل از نصب فلاشینگ نما، قسمتی از نمای ساختمان که قرار است فلاشینگ بر روی آن قرار گیرد به صورت کامل صاف، ثابت و محکم شود. در واقع باید سیمانی که در سطح زیر فلاشینگ نما قرار دارد، باید خیلی صاف و یک‌دست باشد تا کار به‌خوبی بر روی آن قرار بگیرد.

2. زیرسازی اصولی در مکان‌های خاص

در صورتی که ساختمان شما در یک مکان بادخیز قرار دارد، باید زیرسازی اصولی صورت بپذیرد و پس از آن کار نصب انجام شود. باید حتماً از قوطی یا از نبشی به منظور زیرسازی استفاده شود.

3. درآوردن شیب مناسب

حتماً در هنگام نصب فلاشینگ نما، شیب مناسبی برای محل نصب آن در نظر بگیرید تا آبی که بر اثر برف و باران بر روی ساختمان‌ می‌ریزد، به‌راحتی به فضای بیرون از نمای ساختمان سرازیر شود.

4. طولانی بودن لبه خارجی فلاشینگ

لبه خارجی فلاشینگ نما نیز باید از دیوار فاصله مناسبی داشته باشد تا در زمان بارش، آب ناشی از باران از روی همین لبه خارجی سرازیر گردد و به بیرون از نمای ساختمان بریزد و ‌به‌هیچ‌عنوان درون نمای ساختمان نفوذ نکند.

کارگر در حال نصب لبه های فلاشینگ نما

5. انتخاب فلاشینگ نما متناسب با نیازهای خود

این مصالح دارای انواع مختلفی است و باید متناسب با نیازهای خود، نوع مناسبی از آن را انتخاب کنید. فلاشینگ نما، هم از لحاظ جنس و نوع آلیاژ استفاده شده در ساخت‌ و هم از لحاظ ابعاد، شکل ظاهری و نوع کاربرد، تنوع زیادی دارد. همچنین نوع ورق فلاشینگ نما از لحاظ نوع خم آن هم‌ می‌تواند دارای شکل‌‌های متنوعی مانند «یو شکل» و… باشد.

6. انتخاب نصاب مناسب

نکته دیگری که در هنگام نصب فلاشینگ نما، حتماً باید مورد توجه قرار دهید، انتخاب نصاب است. تا جایی که ممکن است باید نصابی را برای این کار برگزینید که مهارت بالایی دارد و کیفیت کار او مناسب است. در صورتی که نصاب بی‌تجربه یا بی‌تعهدی را برای نصب فلاشینگ نما بر روی ساختمان خود برگزینید، بعداً با مشکلات فراوانی مواجه خواهید شد.

7. دقت در خرید ورق‌های فلاشینگ نما

در مورد برش‌های فلاشینگ نما باید به این نکته دقت داشته باشید که در بازار، این نوع ورق‌‌ها به شکل «دو در یک متر» یا «دو و نیم در یک متر و بیست‌وپنج صدم متر» وجود دارند. در نتیجه شما در هنگام برش این قطعات باید این مسئله را در نظر داشته باشید تا کم‌ترین پرتی در ورق‌‌ها به وجود بیاید؛ به عنوان مثال وقتی که شما قصد دارید ۸ متر فلاشینگ نمای ۵۰ سانتی داشته باشید، باید دو ورق دو در یک متر را خریداری کنید. در این صورت هیچ‌گونه پرتی نخواهید داشت.

8. رعایت مراحل اجرای کار

بدیهی است که در انجام هر کاری، باید تقدّم و تأخّر کارها رعایت شود، وگرنه خروجی، آن چیزی نخواهد بود که ما انتظارش را داشته‌ایم. در اجرای فلاشینگ نما هم یک‌سری مراحل، باید به ترتیب انجام شوند. مراحل اجرای فلاشینگ نما عبارت‌اند از:

1. تعیین مکان‌های نصب

مشخص کردن مکان‌‌هایی از ساختمان که در‌ آن‌ها باید فلاشینگ نما نصب شود، اولین قدم در اجرای کار خواهد بود. می‌دانید که این مصالح را‌ می‌توان در قسمت‌‌های مختلف ساختمان مانند قاب پنجره‌‌ها و لبه سقف‌‌های شیب‌دار و مکان تلاقی دیوار با سقف و مکان تلاقی کنج دیوارها استفاده کرد. شما باید قبل از این که کار نصب را شروع کنید، مشخص کنید که این کار قرار است بر روی چه قسمتی از ساختمان انجام شود.

2. انتخاب نوع

پس از مشخص کردن مکانی که قرار است نصب فلاشینگ نما در آنجا صورت پذیرد، باید نوع فلاشینگ نما را انتخاب کنید؛ این انتخاب هم از لحاظ جنس و هم از لحاظ شکل صورت می‌گیرد؛ به عنوان مثال از لحاظ شکل و ظاهر، فلاشینگ نما در انواع مختلف «سه پله»، «تاج» و «یو شکل» در بازار وجود دارد، ولی انتخاب شما محدود به همین چند گزینه نیست؛ چرا که متناسب با نیاز خودتان، این امکان وجود دارد که بر روی این فلاشینگ‌ها، خم‌کاری صورت پذیرد.

3. تعیین دقیق اندازه‌ها

در گام سوم از گام‌‌های مربوط به اجرای فلاشینگ نما، باید به صورت دقیق، متراژ فلاشینگ مورد نیاز برای ساختمان را اندازه‌گیری کنید. البته بهتر است یک مقدار بیشتر از اندازه‌ای که به دست آورده‌‌اید، اقدام به خرید ورق‌ کنید تا در صورت خراب شدن چند مورد از‌ آن‌ها در حین نصب، بتوانید از ورق‌‌های اضافه خریداری شده استفاده کنید.

4. انجام نقاشی

قبل از نصب فلاشینگ نما باید اقدام به نقاشی و رنگ‌آمیزی آن‌ها کنید. البته این نقاشی و رنگ‌آمیزی فقط جنبه زیبایی دارد و تأثیری بر کیفیت و کارایی نصب فلاشینگ نما نخواهد داشت. به‌هرحال فلاشینگ نما همیشه در معرض دید افراد مختلف قرار دارد و زیبایی آن هم اهمیت بسیار زیادی دارد و زیبایی این مصالح بدون رنگ‌آمیزی امکان‌پذیر نیست.

کارگر در حال نقاشی و نصب فلاشینگ نما

5. نصب

آخرین مرحله از مراحل اجرای فلاشینگ نما، نصب‌ آن‌ها است. به منظور نصب این نوع ورق‌‌ها بر روی سقف یا دیوار، باید از یک‌سری پیچ یا پرچ استفاده شود؛ ولی اگر بخواهید آن‌ها را به یکدیگر وصل کنید، باید‌ آن‌ها را به همدیگر جوش دهید. البته نباید فراموش کنید که محل‌‌های جوش باید رنگ‌آمیزی شوند تا نمای خوبی داشته باشند. بر روی بعضی از مکان‌‌ها مثل قاب پنجره‌‌ها، باید آسترکشی با چسب‌های خاص هم صورت پذیرد و پس از آن نسبت به نصب اقدام شود.

چقدر این محتوا براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد امتیازات: 1

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
لوگوی کوچک دوربری شده تهویه سازان صنعت کار مجری هواکش صنعتی
لطفا مشخصات تماس خود را وارد کنید تا مشاوران ما در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس بگیرند.