کاهش عمر ساختمان بدون استفاده از فلاشینگ

کاهش عمر ساختمان با استفاده نکردن از فلاشینگ ساختمان

در این مقاله به دنبال نقد و بررسی کاهش عمر ساختمان و مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از انواع فلاشینگ‌های ساختمان هستیم.

می‌‌دانید که در فرایند ساخت هر ساختمانی، جلوگیری از خرابی و در کل، فرسودگی ساختمان مهم است. از طرف دیگر، طراحی و ساخت نمای ظاهری ساختمان هم اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع هر چقدر که نمای ظاهری یک سازه زیباتر باشد، ارزش آن هم به همان نسبت افزایش پیدا‌ می‌‌کند.

در ابتدای این مقاله، تعریف مختصری از فلاشینگ ساختمان و انواع آن ارائه می‌کنیم. پس از آن به ذکر مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از فلاشینگ در ساختمان‌ها می‌پردازیم و هر یک را تشریح‌ می‌کنیم. در انتها هم ابعاد و ضخامت فلاشینگ نما را بررسی‌ می‌کنیم.

تعریف فلاشینگ ساختمان

در صورتی که بخواهیم مفهوم فلاشینگ ساختمان را بیان کنیم،‌ می‌بایستی هدف و کاربرد آن را بدانیم. محصول فلاشینگ دو شرط و وظیفه اصلی دارد؛ اولاً باید زیبا باشد و باعث افزایش زیبایی ساختمان شما شود؛ چون از فلاشینگ هم در درون فضای ساختمان و هم در نمای بیرونی آن استفاده‌ می‌شود و تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی آن دارد.

در وهله بعدی، فلاشینگ نمای ساختمان و البته سایر فلاشینگ‌ها باید از اجزای مختلف سازه در برابر عوامل محیطی و شرایط اقلیمی حفاظت کنند و در کل، وظیفه دارند، ضمن سبک‌سازی ساختمان، از کاهش عمر ساختمان جلوگیری کنند.

چند نوع فلاشینگ نمای ساختمان داریم؟

فلاشینگ‌های نمای ساختمان انواع مختلفی دارند که همه آنها، دو وظیفه اصلی خود، یعنی زیباسازی ساختمان و جلوگیری از فرسودگی ساختمان را به خوبی انجام‌ می‌‌دهند. در ادامه به بخشی از مدل‌های مختلف فلاشینگ اشاره‌ می‌کنیم:

1. فلاشینگ نبشی به شکل (L)
2. فلاشینگ مدل یو به شکل (U)
3. فلاشینگ مدل سه پله به شکل (Z)
4. فلاشینگ مدل تاج (مدل تیزه)

کاهش عمر ساختمان

کاهش عمر ساختمان و عدم کاربرد فلاشینگ ساختمان

در این قسمت از مقاله قصد داریم شما را با مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از فلاشینگ‌های مختلف ساختمان آشنا کنیم. در یک دسته بندی کلی‌ می‌‌توان فلاشینگ را به فلاشینگ خارجی و فلاشینگ درونی تقسیم کرد. در ادامه به مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از فلاشینگ خارجی و درونی ساختمان اشاره‌ می‌کنیم.

مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از فلاشینگ خارجی ساختمان

وظیفه فلاشینگ خارجی این است که دور تا دور پشت بام و البته دور تا دور دیوارهای حیات را به خوبی بپوشاند. از آنجایی که فلاشینگ خارجی همیشه زیر برف و باران است و نور مستقیم خورشید هم به آن‌ می‌‌تابد،‌ می‌بایستی مقاومت خوبی داشته باشد و در برابر این عوامل محیطی بتواند دوام بیاورد.

وظیفه فلاشینگ خارجی این است که اجازه ندهد همین آب و باد و باران و برف و تابش مستقیم خورشید، نمای بیرونی ساختمان و دیوارهای حیات و پشت بام را خراب کنند. به بیان ساده‌‌تر، فلاشینگ خارجی باعث جلوگیری از خرابی نمای ساختمان خواهد شد و استفاده نکردن از آن‌ می‌تواند موجب فرسودگی سازه شود.

مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از فلاشینگ درونی ساختمان

نوع دیگر فلاشینگ، فلاشینگ درونی است که طبیعتاً نیاز نیست به اندازه فلاشینگ خارجی مقاومت داشته باشد و ضخامت آن نیز به اندازه فلاشینگ خارجی زیاد نیست. این نوع فلاشینگ برای قسمت‌‌هایی از منزل استفاده‌ می‌‌شود که احتمال دارد از آن قسمت‌ها آب به درون ساختمان شما نفوذ کند. قسمت‌هایی مانند بالای پنجره و بالای درب ورودی، نیازمند فلاشینگ درونی هستند. وظیفه اصلی فلاشینگ درونی ساختمان این است که اجازه ندهد آب وارد ساختمان شود و آب حاصل از برف و باران را به خارج از ساختمان بریزد.

مشکلات استفاده نکردن از هر یک از انواع فلاشینگ‌ها

برای فهم بهتر موضوع باید وظیفه هر کدام از انواع فلاشینگ ساختمان را بدانید تا متوجه شوید در صورت استفاده نکردن از آن‌ها چه مشکلاتی برای ساختمان شما پیش خواهد آمد. در ادامه چند مورد را تشریح‌ می‌کنیم.

کاهش عمر ساختمان

1. مشکلات استفاده نکردن از فلاشینگ نبشی به شکل (L)

از آنجا که از فلاشینگ نبشی در جاهایی که دیوار به سقف متصل‌ می‌شود و یا در جاهایی که دو دیوار به هم وصل‌ می‌‌شوند، استفاده‌ می‌شود؛ می‌تواند باعث عایق ‌بندی بهتر شود. در نتیجه استفاده نکردن از فلاشینگ نبشی ممکن است، عایق‌‌بندی نقاط اتصال سقف به دیوار یا محل تلاقی دو دیوار را با مشکل مواجه کند و در نهایت باعث کاهش عمر ساختمان شما شود.

البته این نوع فلاشینگ نیز مانند انواع دیگر، کاربرد زیبایی دارد و باعث زیباتر شدن هرچه بیشتر منزل شما‌ می‌شود. البته بدیهی است که برای زیباتر کردن منزل خود، شما باید از نوع رنگ‌آمیزی شده فلاشینگ نبشی استفاده کنید.

2. مشکلات استفاده نکردن از فلاشینگ مدل یو به شکل U

فلاشینگ مدل یو، در واقع متصل شده دو صفحه با زاویه ۹۰ درجه به همدیگر است. در ساخت فلاشینگ مدل یو صفحه‌ها در دو طرف به سمت درون تا‌ می‌‌شوند. این مدل از فلاشینگ بسیار محبوب و پر استفاده است و از سوی دیگر نسبت به انواع دیگر بادوام‌‌تر است. فلاشینگ مدل یو به منظور پوشاندن محل اتصال و درزبندی‌های موجود در ساندویچ پنل‌ها مورد استفاده قرار‌ می‌‌گیرد.

استفاده نکردن از فلاشینگ مدل یو باعث‌ می‌شود که درزبندی مناسبی در ساندویچ پنل‌‌ها صورت نپذیرد و آب و لااقل نم از این قسمت‌‌های ساختمان شما به درون نفوذ کند و باعث آسیب دیدن قسمت‌های داخلی ساختمان شما مانند گچ و رنگ و کاغذ دیواری شده و در نهایت فرسودگی ساختمان شما را تسریع بخشد.

فلاشینگ مدل یو نیز زیبایی خاصی دارد و در صورتی که از رنگ‌ها و ابعاد متناسب با سلیقه خود و متناسب با ساختمان خود استفاده کنید، نمای جالبی به ساختمان شما خواهد داد.

3. مشکلات استفاده نکردن از فلاشینگ مدل سه پله به شکل Z

از فلاشینگ مدل سه پله در جلوی ساندویچ پانل سقفی قسمت آبریز استفاده‌ می‌شود. البته فلاشینگ سه پله در قسمت پایینی ساندویچ پانل دیواری هم کاربرد دارد. در صورتی که از فلاشینگ مدل سه پله استفاده نشود، آب حاصل از بارش برف و باران‌ نمی‌تواند به طرف بیرون بهتر هدایت شود و همچنین تابش مستقیم نور آفتاب هم باعث‌ می‌شود ورق‌‌ها و پانل‌ها دچار پوسیدگی یا خرابی شوند.

4. مشکلات استفاده نکردن از فلاشینگ مدل تاج یا تیزه

فلاشینگ تاج در جاهایی که سقف‌های دو شیب دارند و یا در شیروانی‌‌ها مورد استفاده قرار‌ می‌‌گیرد. فلاشینگ تاج به منظور متصل کردن دو سقف، بسیار کاربردی و مناسب است. استفاده نکردن از فلاشینگ تاج باعث‌ خرابی نمای ساختمان می‌شود و احتمال آسیب دیدن گچ و رنگ و کاغذ دیواری فضای داخل ساختمان هم وجود دارد.

به بیان ساده، استفاده از فلاشینگ مدل تاج موجب جلوگیری از خرابی نمای ساختمان و پیشگیری از فرسودگی ساختمان و جلوگیری از کاهش عمر ساختمان خواهد شد.

5. مشکلات استفاده نکردن از فلاشینگ نما

فلاشینگ نما هم باعث مخفی شدن خرپای شیروانی‌ می‌شود و هم ظاهر ساختمان را خیلی زیبا‌ می‌کند. در واقع استفاده از این نوع فلاشینگ در جلوگیری از خرابی نمای ساختمان تاثیر بسزایی دارد. در صورتی که از فلاشینگ نما در ساختمان خود استفاده نکنید، مشکلات زیر برای شما پیش خواهد آمد.

  1. باد وارد سازه شما‌ می‌شود و درون آن‌ می‌پیچد. همین امر‌ می‌تواند باعث شود که شیروانی سقف شما کنده شد؛ وجود فلاشینگ نما باعث جلوگیری از ورود باد خواهد شد.
  2. سقف ساختمان شما به خوبی آب بندی نخواهد شد و به بیان بهتر، عایق بندی مناسبی در نقاط مستعد رطوبت صورت نخواهد پذیرفت. همین امر باعث‌ می‌شود که نمای درونی و بیرونی ساختمان شما آسیب ببیند و نم حاصل از آن خرابی زیادی به دنبال خود خواهد داشت. این مشکل در شهرهای پربارش بیشتر به چشم خواهد آمد.
  3. ظاهر بیرونی ساختمان شما زمخت خواهد بود.

ابعاد و ضخامت فلاشینگ نما

ابعاد فلاشینگ نما‌ باید متناسب با فضایی باشد که این نوع فلاشینگ در آنجا نصب‌ می‌‌شود. طبیعتاً استفاده از فلاشینگ‌‌های بزرگ‌‌تر یا کوچک‌‌تر از ابعاد استاندارد باعث‌ می‌‌شود که فلاشینگ‌ها نتوانند بازدهی مناسبی داشته باشند و باعث جلوگیری از تخریب نمای ساختمان و جاهای دیگر‌ می‌شوند.

از طرف دیگر ضخامت فلاشینگ نما نیز‌ باید متناسب با محل استفاده از آن باشد؛ به عنوان مثال فلاشینگی که در پشت بام استفاده‌ می‌‌شود، به دلیل مواجهه مستقیم با نور خورشید و آب برف و باران باید ضخامت بیشتری نسبت به فلاشینگ مورد استفاده درون واحد مسکونی داشته باشد؛ در غیر این صورت‌ نمی‌‌تواند کارایی خیلی خوبی داشته باشد و باعث جلوگیری از کاهش عمر ساختمان شود. به‌ طور خلاصه می‌توان گفت که ضخامت ورق استاندارد برای فلاشینگ 1.25 تا 2 میلی متر است.

نتیجه گیری

در این مقاله مشکلات و آسیب‌های استفاده نکردن از فلاشینگ ساختمان را به صورت مختصر بیان کردیم. متاسفانه بسیاری از سازندگان، یا با اهمیت استفاده از انواع فلاشینگ آشنا نیستند یا به دنبال فرار کردن از زیر بار هزینه‌های خرید و نصب آن‌ می‌باشند. در نتیجه، تعداد بسیار زیادی از ساختمان‌های مسکونی و تجاری و اداری موجود در کشور ایران، از فلاشینگ‌های مختلف به خوبی استفاده‌ نمی‌کنند و همین امر هم باعث فرسودگی ساختمان و کاهش عمر ساختمان خواهد شد. استفاده از فلاشینگ‌های مختلف ساختمان تا حد بسیار زیادی‌ می‌تواند باعث جلوگیری از خرابی نمای ساختمان و قسمت‌های کنار درب و پنجره و جاهای دیگر ساختمان شما شود و در نهایت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های شما شود.

چقدر این محتوا براتون مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیازات: 0

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
لوگوی کوچک دوربری شده تهویه سازان صنعت کار مجری هواکش صنعتی
لطفا مشخصات تماس خود را وارد کنید تا مشاوران ما در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس بگیرند.