طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 1 کانال فلکسیبل در سیستم تهویه فست فود و غذاخوری
- 2 دلیل اهمیت طراحی کانال در سیستم تهویه غذاخوریها
- 3 اهمیت ارتباط بین کانال و سایر قسمتهای سیستم تهویه
- 4 جنس کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 5 ضخامت کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 6 طول کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 7 درزبندی کانال تهویه کافی شاپ و فست فود
- 8 طراحی نامناسب تهویه کافی شاپ و فست فود
- 9 جنبه دکوراتیو طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 10 طراحی کانال تهویه بخشهای مختلف کافی شاپ و فست فود
- 11 اهمیت کانال تهویه کافی شاپ و فست فود در مصرف برق
- 12 طراحی بهینه کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 13 طراحی پرتابل کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 14 طول دودکش در طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
- 15 پایان سخن
طراحی کانال تهویه فست فود کافی شاپ، یکی از کارهای زیرساختی در این اماکن است که باعث میشود هوارسانی به محیط و مکش هوا از آن به درستی انجام شود.
طراحی اصولی این کانالها، علاوه بر اینکه نقش کلیدی در تامین هوای مطبوع کافی شاپ و فست فود را دارد، میتواند یک ظاهر دکوراتیو و بسیار زیبا نیز به محیط بدهد.
وجود سیستم تهویه هوای مطبوع باعث میشود، استفاده از کافی شاپ و غذاخوری، در تمام فصول سال امکان پذیر باشد؛ یعنی گرمای مناسبی در زمستان و خنکی لذت بخشی در تابستان، در محیط مغازه وجود داشته باشد.
کانال فلکسیبل در سیستم تهویه فست فود و غذاخوری
استفاده از کانالهای فلکسیبل، به دلیل خاصیت انعطاف پذیری و قابلیت استفاده در محیطهای محصور و فضاهایی که دارای سقف کاذب هستند، یکی از انواع تجهیزات مورد توجه مهندسان، در طراحی کانال تهویه کافی شاپ و فست فود است. این کانالها به دلیل مقاومت در برابر آتش، نداشتن درز و هوابندی کامل و از طرفی وزن کم و ضریب حرارتی بسیار پایین، توانستهاند جایگاه ویژهای در سیستمهای تهویه هوا به دست آورند و عملیات دمش و مکش با استفاده از آنها به راحتی انجام شود.
دلیل اهمیت طراحی کانال در سیستم تهویه غذاخوریها
مهم ترین موضوع در طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ این است که علاوه بر توجه به استفاده از فنهای مورد نیاز برای تخلیه هوا، کانالها به گونهای نصب شوند که به صورت طبیعی بتوانند هوای درون آشپزخانه را که حاصل پخت و پز است، به بیرون انتقال دهند و سبب شوند که گرمای محسوسی در فضای آشپزخانه وجود نداشته باشد و انتقال نیافتن رطوبت به بیرون از محیط آشپزخانه باعث رشد باکتریها و میکروبها نشود.
اهمیت ارتباط بین کانال و سایر قسمتهای سیستم تهویه
برخی از افراد تصور میکنند که استفاده از فنهای دمش و مکش قوی و همچنین استفاده از هودهای صنعتی، تنها تجهیزات مورد نیاز برای تهویه هوای کافی شاپ و فست فود هستند و به اصل مهم ارتباط بین این اجزا و کانالکشی توجه نمیکنند؛ در صورتی که طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، مهمترین جزء سیستم هوای رستورانها و آشپزخانهها است که باید به درستی انجام شود تا فرد بتواند با هزینه بسیار کمتر از چیزی که تصور میکند، هوای تازه را به محیطی که نیاز دارد انتقال دهد.
جنس کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
اگر در هنگام طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، جنس کانال و ابعاد آن به درستی انتخاب نشود و همچنین نصب آن به صورت اشتباه انجام شود، تمامی هزینهها و زحماتی که فرد برای داشتن سیستم تهویه هوا صرف کرده است، به هدر میرود.
برخی از افراد تصور میکنند که با تهیه تجهیزات ارزانقیمت و کانالهای با کیفیت پایین و نامناسب باید در هزینه نهایی خود صرفه جویی کنند اما، این اشتباه باعث میشود که در نهایت کیفیت کار فرد به دلیل عدم تهویه هوا با روش مناسب به هدر برود. اگر شما از بهترین دستگاههای تهویه استفاده کنید، اما طراحی کانال مربوط به آن سیستم به صورت نامناسب انجام شود، کل سیستم تهویه هوای مطبوع شما ناکارآمد خواهد بود.
ضخامت کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
باید دقت کنید که در طراحی سیستمهای تهویه با کانالهای چهارگوش حتماً ضخامت کانال مناسب باشد و از فلنجهای متناسب با پروژه خود استفاده کنید؛ برای مثال اگر میخواهید سرعت هوای پایین داشته باشید، استفاده از کانال چهارگوشی که دارای ضخامت 0.7 میلیمتر باشد، میتواند برای شما کافی باشد؛ اما اگر میخواهید با سرعت بیشتری هوا را انتقال دهید، ضخامت کانال شما باید بیشتر باشد و مقدار آن حداقل یک میلیمتر باشد.
طول کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
طول کانالی که برای تهویه محیط فست فود و کافی شاپ استفاده میکنید، رابطه مستقیمی با میزان کار هواکش خروجی شما دارد؛ هرچه طول کانال بیشتر باشد، هواکش با خروجی بیشتری کار میکند.
در هنگام طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، دقت به نکات زیر حائز اهمیت است:
• سطح مقطع کانالی که انتخاب میکنید، میتواند از نوع کانال چهارگوش یا کانال گرد باشد.
• تعداد سهراهیهایی که در مسیر کانال وجود دارد.
• تعداد زانوهای مورد استفاده در کانال که در ظرفیت هواکش تاثیر دارد.
درزبندی کانال تهویه کافی شاپ و فست فود
در طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، اگر از کانالهای چهارگوش استفاده میکنید مراقب درزبندیهای به کار رفته در آنها باشید. درزبندی نامناسب سبب میشود که نشت روغن اتفاق بیفتد و نشت روغن نیز سبب آتش سوزیهای احتمالی خواهد شد.
طراحی نامناسب تهویه کافی شاپ و فست فود
اگر شما هزینههای زیادی برای تجهیز فست فود و کافی شاپ خود پرداخته باشید، اما به سیستم تهویه هوای آن اهمیت ندهید، این موضوع سبب میشود که با به کار افتادن کسب و کار شما، هوای نامطبوع نتواند به درستی تهویه شود و در نتیجه فضای نامناسبی به وجود بیاید و مشتریان خود را از دست بدهید.
طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ را یکی از کارهای زیر ساختی محل کسبوکار خود قرار دهید و با خرید اجناس بی کیفیت و ارزان، خرج دوباره کاری و افت کیفیت را برای خود به وجود نیاورید.
جنبه دکوراتیو طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
امروزه داشتن ظاهری مدرن و دکوراتیو در تاسیسات و زیرساختهایی که در فست فودها و کافی شاپها استفاده میشوند، برای کارفرمایان به یک موضوع مهم تبدیل شده است و همین موضوع سبب شده که طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ اهمیت بیشتری در بین طراحان دکور، مهندسان و آرشیتکتها داشته باشد تا بتوانند رضایت کارفرمایان را به خود جلب کنند.
طراحی کانال تهویه بخشهای مختلف کافی شاپ و فست فود
یک فست فود یا کافی شاپ معمولاً قسمتهای مختلفی دارد و هر قسمت از آن نیازمند نوع خاصی از تهویه و نیازمند درجه هوای مخصوصی است. اهمیت دادن به این موارد در هنگام طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، موضوع مهمی است که باید به آن دقت شود.
برای مثال در قسمت لابی و مکانی که مشتریان از آنجا استفاده میکنند، وجود هوای کهنه و نامطلوب، جالب و ایدهآل نیست. همچنین پر شدن فضای این قسمتها از بوهای مختلف ناشی از پخت و پز یا حتی دود باعث میشود، تمام هزینههایی که برای راه اندازی کسب و کار خود انجام دادهاید به هدر برود و از طرفی اعتبار فست فود و کافی شاپ شما در ذهن بسیاری از مشتریان تنزل پیدا کند.
سیستم تهویه هوا، تنها وظیفه هواسازی و مطبوع کردن هوای مربوط به آشپزخانه یا لابی یک کافی شاپ یا غذاخوری را ندارد و برای استفاده در سرویسهای بهداشتی این اماکن نیز بسیار کاربردی است.
طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، اگر به درستی انجام شده باشد، هوای درون سرویسهای بهداشتی نیز عاری از بوهای نامطبوع یا سرد و گرم شدنهای بیش از حد خواهد شد.
اهمیت کانال تهویه کافی شاپ و فست فود در مصرف برق
وجود گرمای بیش از حد در آشپزخانههای مربوط به فست فودها و کافی شاپها باعث میشود که کمپرسورهای یخچال و فریزر بیشتر کار کنند؛ این موضوع سبب میشود که میزان مصرف برق آنها افزایش چشمگیری داشته باشد؛ در نتیجه با طراحی درست کانال تهویه فست فود و کافی شاپ، به مقدار زیادی میتوان در مصرف برق نیز صرفهجویی کرد.
طراحی بهینه کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
وجود هوای گرم و پخش ذرّات معلق ناشی از پخت و پز غذا مانند چربیها و دود، سبب میشود که سلامت کارکنان نیز به خطر بیفتد، از همین رو بنابر مقرراتی که در سازمان بهداشت وجود دارد، نصب هود در آشپزخانههای این اماکن بسیار ضروری است.
اگر لوازم مربوط به پخت و پز شما در نزدیک ترین فاصله به دیوار قرار داشته باشد، میتوانید کارایی سیستم تهویه هوا را افزایش دهید و از طرفی طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ را به روش آسان تری انجام دهید.
طراحی پرتابل کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ میتواند به شکل پرتابل یا سیار نیز انجام شود. شما میتوانید از تکنسینهایی که برای طراحی کانال به آنها مراجعه کردهاید بخواهید تا یک سیستم سیار تهویه هوا برای شما طراحی و اجرا کنند؛ برای مثال استفاده از هودهای بازویی در انتهای کانال تهویه هوا، یکی از راههای قابل جابهجایی کردن این سیستم است.
طول دودکش در طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ
در سیستم تهویه هوای غذاخوریها و رستورانها، استفاده از دودکش نیز یکی از ارکان مهم است. شما میتوانید با تهیه دودکشهای صنعتی در ارتفاعهای مناسب باعث شوید که بو و دود حاصل از فعالیت در فست فود و کافی شاپ شما مزاحم ساختمانهای مجاور نشود.
شما باید دودکش صنعتی را به میزان ۲۰ درصد بلندتر از طول ساختمانی که در همسایگی شما وجود دارد نصب کنید، اما اگر در مجاورت مغازه شما ساختمان یا خانهای وجود ندارد، اضافه کردن ۲۰ درصد طول ساختمان به ارتفاع دودکش کفایت میکند.
پایان سخن
در این مقاله به نکات مهم و متنوعی پیرامون طراحی کانال تهویه فست فود و کافی شاپ اشاره کردیم و مزایای توجه به این نکات دقیق و فنی را برای شما برشمردیم. امیدواریم، این مقاله بتواند یاریگر شما باشد. همچنین اگر شما علاقه مند به یادگیری راهنمای تهویه سالن مرغداری و طراحی کانال تهویه سالنهای ورزشی هستید یا میخواهید در زمینه تهویه هوای آزمایشگاهها اطلاعاتی به دست بیاورید، میتوانید مقالات مربوطه را در سایت تهویه سازان صنعت کار مطالعه کنید.